lördag 29 oktober 2011

Symässa!

Idag har jag och S varit på symässa i Kviberg, Göteborg. Vi har, som alltid då vi träffas, haft en härlig dag tillsammans! Extra skoj var att vi träffade V som även följde med oss på lunch. Att först gå ett varv och spana in allt innan vi börjar handla funkar inte för varken mig eller S. Ååå, det här måste vi ju ha, o det här också...ja det blev några kassar innan vi var nöjda:)


Tomtemönster och skägg från Tyger & Ting


Kvilttyger med stickmotiv från Qvilltex, ulltrikå från Italienska modetyger


Underbart alpaca garn från Broderi & Garn


Ett nystan Loopy till en volangsjal och  korta stickor även detta från broderi & Garn

En handmålad knapp från Atelje Önsketröjan. 


Årets mässa på Kviberg bjöd på ett bra och varierat utbut. Har du möjlighet att åka dit så tveka inte, det är öppet i morgon också.

söndag 23 oktober 2011

Entrelac

Entrelac, näverstickning eller konststickning, kärt barn har många namn. Från A fick jag både inspiration och hjälp att sticka en entrelacsjal. Skoj stickning om än lite drygt att sticka de sista varven:) Ny kunskap att sticka räta maskor baklänges för att slippa vända arbetet efter 8 maskor då man stickar en ruta åt gången .Stickad i Fame Trend med stickor 4.5, 2 hg gick det åt.  Garnet fick jag av sonens sambo, visst är det härliga höstfärger!





Med en dotter i Australien och en i Stockholm fick jag agera modell själv och KM fick uppdraget att vara fotograf. Det blev några omtagningar innan jag var nöjd, KM är inte så van att fotografera och saknar lite blick för detaljer:) Kanske han lär sig med tiden...:)

söndag 9 oktober 2011

Favoritblomma!

Min favoritblomma är tulpaner. I dag har jag petat ner en massa lökar i jorden i förhoppning om många tulpaner i trädgården till våren. Tyger & Ting har en accuquilt och gissa om jag blev glad över att det fanns ett tulpanmönster:) Jag tycker ju det är vansinnigt tråkigt att rita på vliesofix och klippa ut, nu behövde jag bara pressa på vliesofixet och sedan skar accuquilten ut tulpandelarna åt mig. Hur smidigt som helst!






Ska man välja undertråd efter övertåd eller baksida? Hur gör man då man har flera färger på övertråden? Efter lite velande fram och tillbaka valde jag en konstrasterande färg istället:)


Jag har fler tulpaner kvar så det ska bli några muggmattor till mig själv också:)

fredag 7 oktober 2011

ST

Tillsammans med cybervänner har jag ST (sy tillsammans) med tema muggmattor. Tänkte ligga steget före och ha lite muggmattor hemma på lager att ta till när det behövs en liten present. Idén till dessa muggmattor har jag hämtat från Tyger & Tings  Hjärtan på tråd.






Fler mattor är på gång...