fredag 20 januari 2012

Offe KAL

Ulrika/Stickamera har dragit igång en Offe KAL.  Precis en sådan knuff behövde jag för att komma till skott och välja garn och sätta igång:) Hm...vilka färger ska jag välja...och vilket garn ska jag välja?? Kanske något färgglatt:)) Valet föll till sist på Fine Wool i naturvitt och beige. Riktigt färgglatt för att vara mig eller vad säger ni? :-o))


Vill du också sticka en Offe hittar du mönstret här.

tisdag 17 januari 2012

Vinnarna!

Nu är spänningen över:) Vinnarna har jag tagit fram genom den enkla metoden med lappar och en påse. Alla lotterna ihopvikta och omskakade...


3 vinnare framtagna ur påsen.
Grattis till
Immi, Malisquilt och Eva J!


Det var så skoj att plocka vinnare ur påsen så handen slank ner och tog upp två vinnare till som får varsin liten extra vinst:)
Grattis även till
Karin och Ullis!


Maila era adresser och ev. önskemål om garn/lapptäcksvinst.


Tack alla ni som tittar in i min blogg och skriver en liten kommentar! Det är så roligt att få en liten hälsning och ett namn på er som tittar in samt även alla nya bloggar jag fått besöka:)


fredag 13 januari 2012

Fredag 13:e

Fredag med siffran 13 sägs vara en otursdag om man är skrockfull. Vi som inte är skrockfulla tar dagen med ro:) Min dag har hittills varit en mycket bra dag med solsken ute och en fösenad julklapp med posten från dottern "down under". I min blogg pågår en utlottning och sista dagen skulle vara i dag. Jag förlänger utlottningen två dagar till så sista dagen blir söndag 15:e istället så alla ni som inte hunnit delta än har en chans att göra det i helgen, vinnarna dras tisdag 17:e.

Nytt på stickorna är en poncho i lingarn


Ingredienser till en ny väska


måndag 9 januari 2012

Du missar väl inte...

att det pågår utlottning i min blogg!




söndag 8 januari 2012

Utlottning!

Bloggen fyller 1 år idag och det firas med en utlottning!
Att jag inom kort öppnar en garnbutik ger ytterligare en anledning till att fira:) Du kan redan nu köpa garn via bloggens garnbutik
Min blogg kommer inte enbart att bli en garnblogg, nejdå! Den kommer fortsätta att innehålla en blandning av lappteknik och stickat. Förhoppningsvis kommer den även att visa mer av maskinbroderier och även lite klädsömnad.

Jag kommer att dra 3 st vinnare, vinsterna är hemliga men det blir garn, tyg eller tillbehör inom stickning/lappteknik.
Så här gör du för att vara med i utlottningen:
För en lott, skriv en kommentar. Skriv också om du vill ha garn eller lapptekniksvinst.
För två lotter, skriv kommentar samt länka till min blogg.
För tre lotter, skriv kommentar, länka och bli följare. Är du redan följare skriv det i kommentaren.

Traditionen säger att julen ska dansas ut Tjugondag Knut men jag slänger alltid ut julen på Trettondagen, tycker det är så skönt att bli av med allt julpynt då:)
Utlottningen däremot pågår t o m tjugondag knut, dvs 13 januari.
Uppdataret! Utlottningen pågår t o m kl. 24.00 söndag 15/1!
Vinnarna meddelas tisdag 17/1 här på bloggen.
Vilka som vunnit meddelas på lördagen eller söndagen.
Lycka till!

Mysan sover gott i en korg i kreativa rummet:)

lördag 7 januari 2012

Pfaff Creative 4.0

På min önskelista till jul stod en Pfaff creative sensation. Att jag inte fick någon tror jag beror på två orsaker.
1. Tomten är inte sömnadsintresserad.
2. Tomten vet om att jag inte tror att han finns på riktigt.
Nu tänker jag som så att då får jag själv se till att jag får en CS i min ägo och hur gärna jag än vill behålla alla mina symaskiner så måste jag skiljas från en av dem. Därför är nu min toppmaskin Pfaff Creative 4.0 till salu. Är du intresserad hittar du mer info om min symaskin här.






torsdag 5 januari 2012

Fotokurs!

 Ni kanske minns att jag hade problem med rätt färgåtergivning när jag visade sjalen i kärleksknutar i december.Den röda sjalen skulle bli en färgklick till mina svarta julkläder med istället paketerades den till julklapp och skickades iväg och jag blev utan. Men inte länge, nu har jag virkat en till:) Jag har även fått en intensivkurs i fototeknik av dottern och här kommer lite bevis på mina förbättrade kunskaper. En mycket bättre färgåtergivning på det mörkröda lingarnet!


tisdag 3 januari 2012

Annis

Underbara Manos Lace i färgen Vidia har blivit en Annis. En skoj och lite utmanande stickning, trädde på 150 pärlor med virknål istället för att sticka muscher. Annis är ett populärt mönster på Ravelry med över 4000 projekt. Jag är dock inte jättenöjd med modellen, tycker att sjalen är för lång-smal för att drapera sig snyggt, gillar inte att snibbarna är så långa och smala då de gärna vill vrida sig. Garnet däremot är ljuvligt skönt om halsen:)  Klänningen är sydd i en enkel modell med lagda veck i halsringningen, mönster från sömnadsmagasinet 1/2011. Tyget är ulltrikån jag köpte från Italienska modetyger på symässan i Gbg.