tisdag 29 maj 2012

Serena Honey Cowl

Jag har stickat ännu en Honey Cowl. Tidigare har jag stickat sjalen i Manos Silk Blend men nu var jag nyfiken på hur den skulle bli i Serena. Det blev en mjuk och lätt sjal som räcker två varv om halsen. Stickad med stickor nr 5 gick det åt endast 100gr.
Manos Serena, 60% baby alpaca och 40 % bomull är så mjukt och skönt, en ren dröm att sticka i:)







Serena är ett tunnare garn än Silk Blend och här kan man tydligt se skillnaden på mönsterstrukturen. Med Serena kommer ett hålmönster fram medan det med Silk Blend blir ett tätare mönster.
Manos Serena, färg Willow
Manos Silk Blend, färg Virgo



fredag 25 maj 2012

Mårran

Tyger & Ting har ett jättegulligt mönster på katter, Hasse, Nisse o Sigge. Det här är Mårran och hon ska flytta till Halmstad i morgon. Precis som sin namne har hon fått ett vitt morrhår:)


goa tassar

 Mårran och hennes busiga, vita morrhår.


onsdag 23 maj 2012

NQT

NQT i Danmark var en trevlig och inspirerande upplevelse till skillnad från det trånga kaos som rådde i Göteborg för 3 år sedan. Årets kaos var nog mest i huvudet på mig då vi anländer till mässan på eftermiddagen efter en lång resa som satt sina spår:) Får mig att undra lite om inköpen varit annorlunda om jag inte varit så trött:) Vad tänkte jag på när jag köpte mönster med applikationer????Quilt My Design hade en mycket inspirerande monter med underbara mönster, många sydda i japanska tyger. Att sy applikationer med allt vad det innebär med att rita på vliesofix mm är bland det tråkigaste jag vet och ändå står jag joch köper 2!! mönster som ska appliceras. Dessa ska dessutom handappliceras med "needleturn" metoden! Katterna ser dessutom hemska ut i dessa färger, vad tänkte de på när de sydde dem i rosa och lila. OM, jag säger OM jag någonsin kommer att sy dem så blir det i ljuvliga japanska tyger i beige, brunt och svart! Det andra mönstret jag köpte var ett väskmönster som de inte hade med sig utan det kommer på posten så småningom.


Bästa inköpet var Wonder Clips! Tänker mig att de blir perfekta till tjocka jobbiga väsksömmar men även vid sömnad av avslutningskanter.


Lite katt-tyger som ropade på mig:)


En hexagonkorg sydd i "mina" prickiga tyger! Till detta trodde jag att man behövde hexagonmallar så det köpte jag två olika storlekar av. Av V fick jag sen veta att man inte alls använder sig av mallarna.


Timmarna på bussen går fort när man har skoj! Vi satt längst bak och sydde avslutningskanten till vinsttäcket. Det går hur bra som helst att sitta tre på rad och sy på varsin sida även om vi hade en liten diskussion om vilket som var rätt håll att sy på:)


M visar bildspel på alla fina kviltar från utställningen. Titta in och njut!

lördag 12 maj 2012

Seminole

Barbara gallrade bland sin kviltlitteratur och gav bort en bok om seminole teknik. Jag blev den lyckliga mottagaren av en inspirerande bok! Niger och tackar! Med enkel remssömnad kan man få de mest fantastiska resultat. Ska bli spännande att testa på kommande projekt:)


torsdag 10 maj 2012

Pfaff 150 år!

Pfaff firar 150 år i år! Ganska häftigt tycker jag att första Pfaffmaskinen kom 1862:) Det är ju stor skillnad på mina dator/brodermaskiner jämfört med hur de första maskinerna såg ut. Skulle vara skoj att äga en Pfaff Anno 1862, den skulle pryda sin plats i syrummet:)
9-11 November har Pfaff en sömnad och inspirationshelg! Massor av kurser erbjuds under helgen, gissa om inspirationen kommer att flöda:) Själv är jag sugen på kursen i stygnsättning i 5D.


Ibland går det långt mellan gångerna då jag broderar och det är lite dumt för jag tycker ju det är så skoj. Här har jag broderat 411 Sensational Swirls på en tunika jag sytt.

broderi på ryggen

broderi nertill/framtill



onsdag 9 maj 2012

Erbjudande!

I min garnbutik är det just nu 25% på utvalda färger i Manos Lace, Manos Serena, Yllets Lin och Cotton Time. Välkomna att fynda!




Fler färger hittar du här.


lördag 5 maj 2012

Color Affection

Min Color Affection är klar, härligt! Den är precis så underbar och go att svepa om sig som jag tänkte mig att den skulle bli:) Garnet, Manos Silk Blend, 100g vardera i färgerna Bering, Perlita och Arabian, stickad med stickor nr 4. Av Bering (senapsgula) blev det absolut ingenting kvar, av de andra båda blev det 10 resp 30g kvar. Skoj och snabbstickad utom de allra sista varven som innehöll lite drygt 400 maskor. Ni kanske minns att jag kommit en bit på den innan och fick repa upp den? Kanten blev så mycket bättre när jag gjorde ett omslag mellan 1:a och 2:a maskan som sedan släpptes på varvet efter. Avmaskningen gjorde jag så här: 1rm gbm, 1rm gbm, flytta tillbaka till vä sticka * 2rmtills gbm,1rm gbm, flytta tillbaka till vä sticka* upprepa *-*. Hm...gillar de engelska förkortningarna bättre:) k1tbl, k1tbl, slip back to left needle, *k2togtbl, k1tbl, slip back to left needle*, repeat *-*.  Det blir en både snygg och elastisk avslutning.