söndag 15 maj 2011

Stolt mamma!

 Bilden visar var vi har varit idag. Just nu pågår det en utställning där alla eleverna får visa lite vad de jobbat med under året. I två år har detta varit Ninas andra hem och nu väntar nya utmaningar runt hörnet. Två års arbete som gett bra utdelning till andra högskolor.
1. Designhögskolan i Umeå - antagen
2. Intagningsintervju Konstfack - antagningsbesked väntas komma 20 maj
3. Intagningsintervju Fotohögskolan - ej antagen
4. Intagningsintervju konsthögskola i Wien - beslut om resa dit är inte taget änÄn finns det


närbild,  ser ni sömmarna?


and there you hang


 närbild på oklippta trådar

Bodies l, ll, lll

Jag har alltid trott att ingen av mina barn ärvt något intresse för sömnad. Efter att ha sett Ninas senaste verk så ser jag att ett sömnadsintresse är väckt om än i annorlunda form. "And there you hang" är ju t o m lappteknik:) Vi kviltare använder ju oss av fina lapptäckstyger medan Nina har använt sig av smörpapper. "Än finns det" visar ju sömmar som kan liknas vid kviltning:)

Tack Nina, för en underbar dag!

Lunch intogs på Jacob's cafe i Haga och där var det något som fångade mitt öga. I fönstret fanns dessa underbara bakverk - helt i tyg:) Visst är det skoj att hitta textil konst på oanade platser. Bilden nedan visar ett litet axplock från andra elevers konst, titta och njut av deras skarparglädje! Klicka på bilden så blir den större.
11 kommentarer:

nina sa...

naw, vilket fint inlägg :) hihi, tack själv! puss puss puss

Gunilla sa...

Du har all anledning att vara stolt. Det blir roligt att följa henne framöver!
kram Gunilla

Catarina C sa...

Förstår att du är stolt över din dotter, roligt att se lite annorlunda sömnad! Kram

Veronica sa...

Klart att du är stolt, Nina är duktig! En sväng till utställningen ska det bli. kram Veronica

Annika sa...

Visst är det en speciell känsla att vara stolt mamma. Ska bli roligt att få följa din dotter framöver. Kram

My sa...

WOW vilka grejor. Me like MYCKET! Precis min stil! Stolt mamma? Jag hade spruckit om jag var du! kram till dig och Nina!

Gudrun sa...

Så kul för både din dotter och dig ( ja,hela familjen) med hennes talang. Visst är det spännande att se vad för intressen som dyker upp hos barnen efterhand.Klart att du skall vara stolt!

Kerstin sa...

Klart att du skall vara stolt!! Jättekul att få se bilderna. Och jag önskar Nina lycka till med vad hon än väljer att gå vidare med. Skall bli kul att få följa henne.
Kram Kerstin

Katarina sa...

Att din dotter har talang, det har jag sett tidigare. Grattis till en fin utställning, och lycka till i fortsättningen på den inslagna vägen, Nina! Du har all anledning att vara stolt, Christina! Kram Katarina

Sanne sa...

Klart att du är en stolt mamma! Vilken talangfull dotter du har, så spännande med annorlunda material och tekniker. Lycka till Nina vilken väg du än väljer!

rosten fran andra sidan sa...

jag gillar inlagget!! och jattegullig bild pa syster min! :)