måndag 7 november 2011

Poncho

I helgen har de två äldsta barnen varit hemma och då har jag passat på att få fotohjälp. Snabbstíckad poncho i ViKanGarns härliga 100 % ullgarn. Den här är varmo go:) Stickad med stickor 4 och 7, knappt 4 hg gick det åt. Två rektangulära stycken som sys ihop kortsida mot långsida. Därefter plockas det upp maskor runt hela nederkanten och det stickas först några räta varv sedan vänds arbetet och det stickas några räta varv till, dessa blir då aviga på rätsidan.


Garnet är färgat i flera nyanser av grått, lite svårt att återge på bild.
 Som ni ser är det sonen som villigt ställt upp som modell:)  Snyggt, men hur är det, är poncho enbart ett tjejplagg, eller?

Även katter tycker ponchos kan vara mysiga och användbara. Här hjälper Lilla My till att blocka halsringningen innan det är dags att plocka upp maskor till halskanten. Att hon ligger på ett antal nålar tycks inte bekymra henne, hon sov gott några timmar:)

4 kommentarer:

Gudrun sa...

Härlig sjal. Min katt äter garn,så jag vågar inte ha något framme.
Kram Gudrun

Veronica sa...

Så snygg poncho, det finns säkert killar som bär detta plagg. Sonen borde extraknäcka som modell inte bara för mor sin. Lilla My tycks må gott. kram Veronica

Annika sa...

Jag tror att katter också kan behöva poncho. Kram Annika

disa sa...

Jätte fin!! Den där modellen har jag virkat tre stycken av. Jag såg den stickad på Åhlens och gick sedan hem och virkade två stycken med enkla stolpar och sydde ihop. =)