söndag 4 december 2011

Kärleksknutar till jul

Jag berättade i ett tidigare inlägg att jag inte tycker att virkning är så skoj. Men kärleksknutar ska virkas och inte stickas så då får det bli så:) Mörkrött lingarn, 1 hg gick det åt. Kommer passa bra till alla svarta kläder i jul:)



Att fånga rätt färgnyans på bild är inte lätt. Tog bilder både ute och inne, men de blev alldeles för bleka. Bilderna ovan har Nina redigerat åt mig så de blev klart bättre än innan, sjalen är riktigt mörkt röd i  nyansen, mer än vad som syns här.
Bilderna nedan visar hu de blev innan redigering. Två helt olika nyanser på sjalen beroende på om kortet är taget inne eller ute. Ingen av nyanserna är i närheten av orginalet.



Hur gör ni för att få bra färgåtergivning?? Tips mottages tacksamt!

4 kommentarer:

disa sa...

Åh, så fin! =)

Kerstin sa...

Så läcker den blev!! Åhh vad jag önskar att jag kunde virka. För en sådan här skulle jag vilja ha.
Kram Kerstin

Katarina sa...

Härligt med rött, det blir snyggt till dina svarta kläder! Tyvärr har jag inga tips ang kamera och färgåtergivning. Tycker också det är svårt. Kram Katarina

Monica sa...

Vanligt dagsljus utan sol. Brukar vara det bästa för färgptergivningen. Jag försöker undvika blixt. Kvalitet på optiken i kameran är viktig. Finns en del inställningar i kameran som kan ställa till det. Kolla så att du fotar i högsta upplösningen. Om du använder redigeribgsprogram så kan du reglera färger i efterhand