torsdag 23 maj 2013

Livets räta och aviga

Det har ekat tyst i min blogg i snart ett år nu. Jag har inte gått under jorden men livet har visat sig från avigsidan. Svår sjukdom slog till i familjen och allt blev kaos, många månader på sjukhus blev det och nu är det en livslång rehabilitering som gäller. Det har varken funnits tid, ork eller lust till sömnad, en o annan maska har stickats då det haft en lugnande inverkan. Men så helt plötsligt en dag vaknade lusten till sömnad igen:) Vad jag sytt ser ni längre ner i inlägget men först vill jag visa lite stickat.
 

Tröja stickad uppifrån och ner med Yllets lin i grönt. Enkelt slätstickad hela vägen så nederkanterna rullar sig, stickad på stickor nr 5 och det gick åt knappt 3 hg.


Det har även blivit många sockor stickade i vinter. Från tån och uppåt med magic loop och båda samtidigt såklart! Mönstret på skaftet kallas syltasockor och du hittar mönster på dem här.


Eftersom jag inte sytt på ett år ville jag börja med något enkelt och snabbt projekt. Då kom idén att sy ett par grytlappar till Mors dag. Helt säkert har jag gott om tyger hemma men nyvaknad sylust kräver ett besök på Tyger o Ting och det var så mysigt att gå omkring i affären och låta sig inspireras av alla tyger mm. Mönstret till grytisarna är Tyger o Tings Matiga grytlappar.


Inspirerad från besöket på Tyger o Ting kom jag på att jag hade det här roliga tyget hemma som gjort för att sy ett iPad fodral. Det ska sonen få, han fyller år idag och ska firas till helgen. Tyget kommer från Tyger o Ting och mönstret är från Quiltbiten.

 
Förhoppningsvis ska det  fortsätta komma inlägg med jämna och ojämna mellanrum nu när lusten att skapa har kommit tillbaka:)



5 kommentarer:

Annika sa...

Gott att "se" dig här igen! Massor av kramar och styrka till dig!

Immi sa...

Åhhh, va härligt att se att du börjat både sticka och sy lite grann.Lusten läker många sår!..Kramar till dig!

Tyger & Ting sa...

Kul Christina! Nu är du helt klart på gång igen! Kramar!

Kerstin sa...

Så underbart härligt att "se" dig här igen. Stor styrkeKRAM till dig och din familj.
Kram Kerstin

disa sa...

Oj, så mycket fint!! Tröjan och sockarna ser jätte härliga och fina ut. Likaså grytlapparna och Ipad fodralen. =)