onsdag 23 maj 2012

NQT

NQT i Danmark var en trevlig och inspirerande upplevelse till skillnad från det trånga kaos som rådde i Göteborg för 3 år sedan. Årets kaos var nog mest i huvudet på mig då vi anländer till mässan på eftermiddagen efter en lång resa som satt sina spår:) Får mig att undra lite om inköpen varit annorlunda om jag inte varit så trött:) Vad tänkte jag på när jag köpte mönster med applikationer????Quilt My Design hade en mycket inspirerande monter med underbara mönster, många sydda i japanska tyger. Att sy applikationer med allt vad det innebär med att rita på vliesofix mm är bland det tråkigaste jag vet och ändå står jag joch köper 2!! mönster som ska appliceras. Dessa ska dessutom handappliceras med "needleturn" metoden! Katterna ser dessutom hemska ut i dessa färger, vad tänkte de på när de sydde dem i rosa och lila. OM, jag säger OM jag någonsin kommer att sy dem så blir det i ljuvliga japanska tyger i beige, brunt och svart! Det andra mönstret jag köpte var ett väskmönster som de inte hade med sig utan det kommer på posten så småningom.


Bästa inköpet var Wonder Clips! Tänker mig att de blir perfekta till tjocka jobbiga väsksömmar men även vid sömnad av avslutningskanter.


Lite katt-tyger som ropade på mig:)


En hexagonkorg sydd i "mina" prickiga tyger! Till detta trodde jag att man behövde hexagonmallar så det köpte jag två olika storlekar av. Av V fick jag sen veta att man inte alls använder sig av mallarna.


Timmarna på bussen går fort när man har skoj! Vi satt längst bak och sydde avslutningskanten till vinsttäcket. Det går hur bra som helst att sitta tre på rad och sy på varsin sida även om vi hade en liten diskussion om vilket som var rätt håll att sy på:)


M visar bildspel på alla fina kviltar från utställningen. Titta in och njut!

3 kommentarer:

Gudrun sa...

Att du älskar katter det märks ju:-))
Fina inköp.
Kram Gudrun

Kerstin sa...

Ja hur tänkte du, då det gäller applikationer?:)
Klippsen verkar vara en måste sak att ha.:)
Härliga tyger!!
Kram Kerstin

Catarina C sa...

Härlig tur ni hade till NQT och fina inköp ha du gjort. Klipsen kommer du att får stor användning för, köpte mina hos Annalunda och använde dem när jag sydde min senaste väska, fungerade jättefint! Kram